Decembra prihaja kupe razreda C

Mercedes-Benz C-Klasse Coupé C 300, Selenit Grau, Leder Cranberry rot
Mercedes-Benz C-Class Coupé C 300, selenit grey, leather cranberry red

Decembra prihaja kupe razreda C

18. 8. 2015
|

Družina razreda C je postala bogatejša za novi kupe. Atletsko športni karakter, izjemna zunanja podoba in najboljši materiali v notranjosti v razredu, so popotnica za novo definicijo modernega luksuza. Kupe razreda C združuje eleganco in športnost. Kot prvi v razredu je na voljo tudi z zračnim vzmetenjem. Skupaj z izjemno aerodinamiko, zmogljivimi in učinkovitimi motorji ter asistenčnimi sistemi zadnje generacije je C kupe postavil nove standarde v svojem razredu. V prodajnih salonih bo na voljo decembra.

»Novi C kupe nadaljuje našo filozofijo kupejev. Združuje izjemno podobo s športnostjo in modernim luksuzom. C kupe jasno združuje stil z užitki v vožnji,« je ob predstavitvi dejal Dr. Thomas Weber, član uprave Daimler, odgovoren za raziskave in razvoj.

Geni sodobnega kupeja Mercedes-Benz sedaj v razredu C

Kupe tako predstavlja najbolj športno različico razreda C. Športni sprednji del dopolnjuje maska v podobi »diamont grill«, ki postaja nov prepoznavni element vozil Mercedes-Benz. Novi kupe je 60 mm daljši od predhodnika in ima nezamenljivo podobo z geni velikih kupejev Mercedes-Benz. Strešna linija je 15 mm nižja v primerjavi z limuzino in v kombinaciji s serijskimi 17 palčnimi platišči tvori športni karakter. Zadek kupeja novega razreda C z ravnimi zadnjimi lučmi s svetilnimi diodami deluje mogočno in živahno. Značilno za pravi kupe  s tako napredno silhueto: zunanji ogledali sta pritrjeni neposredno na vrata brez okvirja. Ni lahko umakniti pogleda. Toda želja, da bi novi razred C kupe doživeli med vožnjo,  je vendarle močnejša.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupé C 250 d 4MATIC, hyacinthrot, Leder Porzellan/schwarz  Mercedes-Benz C-Class Coupé C 250 d 4MATIC, hyacinth red, leather porcellain/black

Notranjost: najboljše ali nič!

Notranjost je nezamenljiv del karakterja vozil z zvezdo. Nova oblikovalska filozofija povezuje emocionalno podobo, enostavno upravljanje in samo najboljše materiale. Športna prednja sedeža v kombinaciji s samodejnim podajalnikom varnostnega pasu sta del bogate tradicije znamke. Električni podajalnik varnostnega pasu je že leta 1984 prinesel kupe razreda E (model 124). Izbira materialov v kombinaciji z ročno izdelanimi dekorativnimi šivi so del modernega luksuza. Kupe razreda C še nikoli ni bil tako prepričljiv. Novo razvita je tudi inovativna drsna ploščica, ki je hkrati tudi počivalo za roko. Prepoznava tudi prstne geste, črke, številke in posebne znake. Z njim lahko vnašate podatke v katerem koli jeziku, ki ga podpira sistem Audio 20 ali COMAND Online. Velik informacijski zaslon je delno integriran v sredinsko konzolo in navdušuje z visoko resolucijo in izjemno povezljivostjo. Zračniki s kovinskim izgledom dajejo armaturni plošči videz športnosti in ustvarjajo kontrast s toplim videzom drugih uporabljenih materialov.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupé C 250 d 4MATIC, hyacinthrot, Leder Porzellan/schwarz  Mercedes-Benz C-Class Coupé C 250 d 4MATIC, hyacinth red, leather porcellain/black

AIRMATIC – prvič v tem razredu

Opcijski paket za vozno dinamiko AIRMATIC, ki vključuje zračno vzmetenje AIRMATIC z zveznim uravnavanjem blaženja, ponuja doživetje vožnje po želji. Zračno vzmetenje je namreč prvič na voljo v tem razredu. S kontrolnikom DYNAMIC SELECT lahko voznik izbira med petimi različnimi voznimi programi: Eco, Komfort, Sport, Sport+ in Individual. S svojo odločitvijo vpliva na številne parametre. Tako ponuja program „Sport+“ po zaslugi športnega podvozja Set-up, spontanega odzivanja na plin in spremenjenih trenutkov prestavljanja samodejnega menjalnika čisti užitek v vožnji in maksimalno prečno dinamiko. Športna uglasitev podvozja in pogonskega sklopa tako dosega svoj  maksimum.

Mercedes-AMG C63 kupe

Novi Mercedes-AMG C 63 kupe in model S sta visoko učinkovita z do 375 kW (510 KM)  in s 700 Nm navora, s sprednjim odbijačem AMG s krili v obliki črke A in z očitno mišičastim zadkom. Izjemni športni sedeži s specifično sedežno grafiko AMG in z izboljšano stransko oporo so navdih dobili v zmagovitih dirkalnikih Formule 1. Na voljo bo tudi funkcija Race start, ki omogoča optimalno elektronsko speljevanje vozila, ki vam ga ne bi zavidal tudi svetovni prvak v Formuli 1 Lewis Hamilton.

Mercedes-Benz Intelligent Drive: korak v smeri vožnje brez prometnih nesreč

Novi kupe razreda C prinaša asistenčne sisteme, ki jih poznamo iz razredov C, E in S. Premajhna varnostna razdalja je najpogostejši vzrok hudih nezgod. Serijsko radarsko podprto opozorilo pred trkom COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS poveča varnost in udobje pri vožnji tako, da voznika opozori na premajhno varnostno razdaljo do sprednjega vozila in ob nevarnosti vozniku pomaga pri zaviranju. Asistenčni sistem DISTRONIC PLUS vozilo ohranja na želeni hitrosti in samodejno uravnava razdaljo do vozil pred njim. Na novo integrirani krmilni asistent vozniku dodatno pomaga ohranjati smer. Zlasti v zastoju ter pri nenehnem ustavljanju in speljevanju sistem razbremeni voznika, saj vozilo samodejno zavira in v določenih območjih hitrosti tudi pospešuje. Aktivni asistent za ohranjanje smeri nenehno spremlja oznake na cestišču. Z rahlim tresenjem volana in zvočnim signalom opozori voznika, če ta nenamerno zapusti označen vozni pas. Na voljo je tudi 360-stopinjski sistem kamer, ki iz ptičje perspektive prikazuje okolico vozila na prikazovalniku multimedijskega sistema COMAND Online. Nadzor vseh štirih strani vozila poenostavi ocenjevanje situacije pri vseh vrstah manevriranja. Aktivni asistent za parkiranje s pomočjo pri parkiranju PARKTRONIC in kamero za vzvratno vožnjo, pomaga tako pri iskanju prostega parkirnega mesta, kot tudi pri vzdolžnem in prečnem parkiranju ali zapuščanju parkirnega mesta. Vozilo samodejno usmeri v parkirno mesto tako, da namesto voznika prevzame nadzor nad krmiljenjem in zaviranjem. Novi kupe razreda C je na voljo tudi s projekcijskim zaslonom Head-up Display, ki pomembne informacije projicira na steklo v voznikovo vidno polje. Razred C kupe je pravi pionir na področju varnosti in tako tudi pravi predstavnik znamke Mercedes-Benz.